Tapiocapap: dit móet je proeven!
Tapiocapap met appel, wortel, dadelstroop en sesamzaad
Koken is zorgen. Voor jezelf, je familie, vrienden of voor wie je dan ook iets maakt. Er zit tijd, liefde, aandacht en persoonlijkheid in goed zelfgemaakt eten. Of het nou is omdat iemand die zorg nodig heeft, of gewoon omdat het fijn is iemand even te verwennen. Deze tapiocapap is een lekker nagerecht om aan veel mensen te serveren.
Maureen (Mo) Belderink is hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland. Ze stelt elke Zin met liefde en smaak een driegangenmenu samen. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Tapiocapap
met appel, wortel, dadelstroop & sesamzaad
nagerecht (4 personen)
bereiden ± 20 min
Ingrediënten
■ ½ (bio)sinaasappel
■ 1 l melk
■ 110 g tapiocaparels*
■ 1 appel
■ 2 worteltjes
■ dadelstroop*
■ 1 el sesamzaad
Bereiding
Snijd een stukje van de oranje schil van de sinaasappel af. Pers de sinaasappelhelft uit. Breng de melk met de tapioca, een snuf zout en sinaasappelschil aan de kook. Laat de tapioca in 15 min. op heel laag vuur onder af en toe roeren koken.
Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel en de wortel grof en meng met het sinaasappelsap. Schep de tapiocapap in vier kommen en verdeel er het wortelmengsel over. Schenk er dadelstroop naar smaak over en bestrooi met wat sesamzaad.
* Tapiocaparels zijn bij toko’s te koop, dadelstroop bij mediterrane winkels en natuurwinkels.
Nicolaas tipt
Hollands zoet
In het begin deed men wat lacherig over Nederlandse wijn. We hadden er geen hoge pet van op. Best aardig geprobeerd, zeiden we soms. ‘Interessant,’ als we in een goede bui waren. Maar kijk hier nou: serieuze grotemensenzoetewijn, zomaar uit Twente! Dessertwijn om van te nippen en genietend te overpeinzen. Hollands zoet met exotische geuren en smaken.
Twentewijn, Sueterie Edelzoet (500 ml), € 19,95 (Twentewijn.nl)
recepten: Dosia Brewer. bereiding: Jacqueline Pietrowski. beeld: Saskia van Osnabrugge. styling: Jet Krings