BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Van nature zoet, vet en calorierijk. Mjam!

Van nature zoet, vet en calorierijk. Mjam!

Deze chocolade fudge met abrikoos en amandel

Het geheim van goed oud worden is vooral steeds nieuwe dingen blijven proberen. En waar kan dat nou beter dan in de comfortzone van je eigen keuken? De wereld van food is er een die flink onderhevig is aan hypes en trends. Dus wie een beetje bij de tijd wil blijven, stapt ook in de keuken af en toe uit zijn comfortzone. Dit menu is trendy, gezond en – bijkomend voordeel voor als de kinderen komen eten – 100% millennialproof! Het hele menu maken? Bekijk dan ook het voor- en hoofdgerecht.

Maureen (Mo) Belderink is hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland. Ze stelt elke Zin met liefde en smaak een driegangenmenu samen. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.

Chocolade fudge

met abrikoos & amandel
Dit is wat men tegenwoordig healthy noemt. Omdat er alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. Van nature zoet, vet en calorierijk. Mjam!
nagerecht (18 stuks)
bereiden ± 20 min / 4 uur opstijven in de koelkast

chocolade fudge

Ingrediënten

■ 215 g gedroogde abrikozen
■ 250 g dadels* zonder pit, kleingesneden
■ 145 g amandelpasta*
■ 30 g (rauw) cacaopoeder*
■ 60 ml gesmolten kokosolie*
■ snufje zeezout
■ 1 el cacao nibs*
ook nodig: bakpapier en een bakvorm van ± 11×21 cm, ingevet

Bereiding

Stap 1
Vet de bodem en zijkanten van de vorm in en bekleed met bakpapier. Laat een deel van het papier over de rand heen hangen.
Stap 2
Doe 190 g van de abrikozen in een hittebestendige kom. Giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan en laat 5 min. wellen. Giet de abrikozen af en droog ze. Snijd de overige
abrikozen fijn en zet weg.
Stap 3
Pureer in de keukenmachine de dadels met de gewelde abrikozen glad en schraap het mengsel nu en dan van de wand van de machine terug bij de rest. Voeg de amandelpasta, kokosolie, het cacaopoeder en het zout toe. Pureer opnieuw tot het glad is. Duw het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 4
Bestrooi de fudge met de cacao nibs en de fijngesneden abrikozen en duw de topping met uw handen iets in de fudge. Laat 4 uur in de koelkast opstijven.
Stap 5
Snijd de fudge met een scherp mes in 18 blokjes. Serveer direct. Bewaar overgebleven fudge in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.

* Verse dadels zijn van sept. t/m nov. te koop bij groentespeciaalzaken en delicatessenzaken. Kies in deze tijd voor gedroogde en gewelde dadels. Amandelpasta, rauwe cacao, kokosolie en cacao nibs koopt u online of bij de natuurwinkel.

Nicolaas tipt

Malbec
Sinds ik ooit las dat chocola hartversterkend is, schep ik extra op. Van al die gezondheidsonderzoeken geloof ik louter wat me goed uitkomt. Ter verdere versterking van het gemoed een glas Argentijnse malbec, een zeldzaam zoete uitvoering die geurt als designchocolaterie in kerstsferen. Susana Balbo, late harvest, mendoza, malbec 2016 (500ml), € 16,95 (Gastrovino.nl)

recept: Kerrie Ray. beeld: Brett Stevens. styling: Michelle Noerianto. bereiding: Kerrie Ray. bewerking: Dosia Brewer