BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Lekker! Zuurkoolquiche met zalm en lente-ui

Lekker! Zuurkoolquiche met zalm en lente-ui

Zo ouderwets maar in de fermenteertrend van nu past zuurkool perfect

Een zuurkoolquiche met zalm en lente-ui klinkt misschien ouderwets maar in de fermenteertrend van nu past zuurkool perfect. En deze lekkere quiche zet je zo op tafel.

Ingrediënten

hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 15 min | oven ± 35 min

1 rol vers bladerdeeg* (270 g)
500 g verse zuurkool, uitgelekt
300 g zalmfilet, in reepjes
4 eieren
200 ml slagroom
250 g Münsterkaas**
2 lente-uitjes, in ringetjes

ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verdeel de zuurkool en zalmreepjes over de deegbodem. Verdeel daarover de lente-uiringen. Klop de eieren los met de slagroom. Snij de kaas in piepkleine blokjes. Je kunt de kaas ook raspen nadat je hem eerst 1 tot 2 uur stevig hebt laten worden in de diepvries. Breng op smaak met peper en weinig zout (zalm is al zout) en schenk over de zuurkoolvulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. goudbruin en gaar.

zuurkool

* Vers bladerdeeg aan de rol, bijvoorbeeld van Tante Fanny, koop je bij diverse supermarkten. Of gebruik 6 plakjes diepvriesbladerdeeg en rol die uit ter grootte van je quichevorm.

** Münsterkaas is bij de supermarkt te koop. Het is een zachte roodkorstkaas van koemelk met een sterke geur en heerlijke smaak.

RECEPTEN, STYLING & BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI. FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI