Win een kookboek
Deze maand neemt Zin een kijkje in het huis van een culinaire topper. Vlijt, discipline, matigheid: die waarden werden er bij culinair journalist Janneke Vreugdenhil (1968) echt ‘ingeramd’. “Het vanille-ijs van mijn moeder, o wat was dat lekker! Mijn liefde voor koken heb ik van haar. Eind jaren 70 gingen we voor het eerst op vakantie naar Italië. Wat wij daar aten, probeerde zij thuis na te maken, zoals risotto. Maar risottorijst kon je hier nog helemaal niet krijgen. Ze kookte avontuurlijk, maar wel altijd volgens een recept uit deze multomap. Voor het ijs liet ze vanillestokjes trekken in slagroom. Een traktatie want we kregen bijna nooit zoetigheid. Mijn moeder is erg van de matigheid. Ik heb nog steeds een bloedhekel aan de kaasschaaf. Een typisch voorbeeld van zuinigheid.
Winnen?
Janneke ’s nieuwste kookboek Het allerlekkerste comfort food ligt nu in de winkel en wij geven het vijf keer weg. Zin in iets lekkers? Vul hier het winformulier in.