Hartige taart met courgette, basilicum & geitenkaas
Deze taart is altijd heerlijk
Ideaal voor de zomer want of je hem nou warm, koud of ergens daartussenin eet: zo’n hartige taart is altijd heerlijk.
Hartige taart met courgette, basilicum & geitenkaas
hoofdgerecht (4-5 personen) bereiden ± 45 min | oven ± 65 min
Ingrediënten
1 rol koelvers bladerdeeg óf:
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
evt. beetje bloem om uit te rollen
2 middelgrote courgettes (± 650 g)
150 g ui, in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 groene peper (zonder zaad), fijngesneden
375 g zachte geitenkaas
35 g basilicum
4 eieren + 1 extra
160 ml slagroom
160 ml volle melk
ook nodig: taartvorm van 24 cm Ø, ingevet met olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, laat overtollig deeg over de rand hangen en snijd de te grote hoeken deeg iets bij. Als je van plakjes bladerdeeg uitgaat, rol ze dan net iets groter uit en zorg dat de naden elkaar in de vorm iets overlappen en druk ze vast. Snijd of schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken van 1-1½ mm. Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op. Verdeel daarover wat uiringen, knoflook en groene peper, stukjes geitenkaas en basilicumblaadjes. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn – probeer te eindigen met wat plakken courgette.
Meng de 4 eieren met de slagroom, melk en 2 tl zout en schenk dit gelijkmatig over de vulling. Sla het overhangende deeg terug over de taart. Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee. Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 min. diep goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven, laat hem eerst 10 min. rusten en snijd in punten.
Meer recepten?
In Zin 9 staan nog meer héérlijke recepten. Je koopt dit nummer nu in de winkel of bestel hem online.
Recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten