Mmm… biefstuk met bramensaus
Rood vlees in combinatie met fris zoet is klassiek en heerlijk!
Dat rood vlees in combinatie met fris zoet heerlijk is bewijst deze biefstuk met bramensaus. Wij delen het recept met je.
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 30 min
Ingrediënten
4 biefstukken à 125-150 g
2 el roomboter
bramensaus
1 middelgrote ui, fijngesneden
4 el rode wijnazijn
12 witte peperkorrels, geplet
100 ml rundvleesbouillon
50 ml rode port
2 el rode vruchtenjam
150 g bramen
1 tl worcestersaus
sap en fijngeraspte schil van 1 (bio)sinaasappel
Bereiding
Kook de ui, azijn en peperkorrels in een steelpan tot tweederde in. Voeg de bouillon, port, jam, 6 bramen, worcestersaus, sinaasappelrasp en het sap toe en laat 20 min. zachtjes koken.
Bak de biefstukken naar wens rood of rosé en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat ze 5 min. rusten op een plank losjes afgedekt met aluminiumfolie.
Blus de aanbaksels van de biefstuk af met de saus en kook nog 1-2 min. kort. Voeg de rest van de bramen toe aan de saus en kook nog 1 min. Serveer de biefstukjes met de saus.
In Zin 10 staan nog meer héérlijke recepten. Je koopt dit nummer nu in de winkel of bestel hem online.
recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten