BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Binnenblijven is niet erg

Binnenblijven is niet erg

5 leuke activiteiten voor in huis

Door het coronavirus legt de Zin-redactie zichzelf huisarrest op. Maar we vermaken ons prima binnenshuis bewijzen deze tips:

Hoofdredacteur Alida moet iets bekennen:

“Ik ben verslaafd. Tijdelijk verslaafd (hoop ik!). Aan een spel op een app: 2048 bricks. Je moet blokjes stapelen, blokjes met cijfers erop: 2, 4, 8, 16, 32 en 64. Als het je lukt de hoogste waarde onder te houden, kun je enorm stapelen, omdat 64 op 64 een steviger blok wordt van 128. Mijn dochter kwam ermee thuis en fanatiek als ik ben, wilde ik haar score verbeteren. Zo begon het. Mijn dochter ben ik inmiddels voorbij, maar zelf stak ik mijn zoon aan; die ook fanatiek aan de slag ging en al snel bijna 300.000 haalde! Míjn hoogste score is 202.000… Ik hoop het niet, maar als ik in quarantaine moet, weet ik al een nuttige tijdbesteding. 😊”

Eindredacteur Danielle blijft graag binnen met een goed boek:

“Ik sla nét Mijn vaders hand dicht, het snoei-eerlijke boek van Bart Chabot over zijn jeugd, en ben er stil van. Het is een kloek boek, maar ik las het in één ruk uit. Bart spaart zichzelf verre van (hij was een boefje) en gooit niet met modder. Hij beschrijft gewoon hoe het was: keihard en liefdeloos. Een aangrijpend boek over een jongen die hunkert naar liefde en bevestiging. Bart is zo’n vrolijke, stevige persoonlijkheid… kijk eens waar hij vandaan komt! Ik voel diepe bewondering.”

Artdirector Git kletst op afstand lekker bij:

Laatst moesten we met een aantal vrienden een cadeau kopen voor een vriendin. In de whatsapp-groep kwamen we er maar niet uit. De hele week stuurde iedereen allerlei ideeën, heel lastig. Tot een vriend zei dat hij een groepsgesprek zou starten, zó handig. Binnen een paar minuten waren we eruit met elkaar. Nu iedereen door het virus thuis zit, leek het me leuk om het eens uit te proberen met mijn twee zussen. Gisteren hebben we gezellig met z’n drieën tegelijk een half uur zitten kletsen, ideaal! Hoe doe je het? Het makkelijkste is als je een groepsapp hebt aangemaakt, dan staat er rechtsbovenin bij het telefoontje een +. Al de personen uit de groep worden meteen gebeld. Je kan met maximaal 4 mensen tegelijk praten.

Eindredacteur Sandra Kottman herbeleeft het boek uit haar jeugd:

“Het boek De Brief Voor De Koning stamt uit 1962, en is dus echt een Nederlandse klassieker noemen. Netflix heeft dit verhaal van Tonke Dragt verfilmd en het resultaat Letter of the King kunnen we vanaf 20 maart zien. Ik ben heel benieuwd of de serie me net zo raakt als het boek. Ik was onder de indruk van het interview van Matthijs van Nieuwkerk met de 89-jarige schrijfster dus ik ga dit weekend gelijk aan deze serie beginnen.”

Onlineredacteur Barbara krijgt toch haar dosis cultuur binnen:

“Eigenlijk stond dit weekend een bezoekje aan het Mauritshuis in Den Haag op de planning. Maar ik hou het bij Google Arts & Culture. Meer dan 1200 toonaangevende musea over de hele wereld hebben hun collectie online beschikbaar gesteld. Zo kan je vanuit je eigen stoel ronddwalen in een museum aan de andere kant van de wereld. En ja, ook Het meisje met de parel in Het Mauritshuis kan ik via deze site toch zien. Pas op, je blíjft werken aanklikken en voor je het weet ben je uren verder.”

Hoe vermaak jij je binnenshuis? Wij horen het graag!