Deze eenhappertjes zijn om van te watertanden…
Een perfect borrelhapje.
Eenhappertjes. Maar niemand houd je tegen ze wat groter te maken en ze als voor- of lunchgerechtje te serveren. Dit zijn de recepten van de taartjes met pomodorini, zalm of spinazie.
hapjes (steeds 8-10 stuks). Bereiden ± 15-40 min
Pomodorini-ricottagalettes
Meng 200 g ricotta met 2 fijngesneden tenen knoflook en 75 g Parmezaan. Verdeel de ricotta met 16 gehalveerde pomodorini over 4 gehalveerde bladerdeegplakjes. Bak de taartjes in de oven (200°C) in 15-20 min. goudbruin. Top met basilicum- of tuinkers en peterselieblaadjes en een straaltje olijfolie.
Variatie: Vervang de pomodorini door plakjes gegrilde courgette of geblancheerde wortelrepen. Top met parmaham en basilicum.
Zalmfrittata
Klop 3 eieren met 100 ml slagroom, 1 fijngesneden teen knoflook en 50 g geraspte kaas. Meng met ½ courgette in blokjes, 50 g zalmsnippers,1 el munt, zout en peper. Schenk in een met bakpapier bekleedde ovenvorm (14×9 cm). Bak in de oven (200°C) in 40 min. gaar. Laat goed afkoelen. Snijd in vierkantjes. Bestrooi met muntblaadjes.
Variaties: Vervang de zalm door feta en garneer met rucola-kers of tuinkers. • Vervang de zalm door beetgare doperwten en garneer met rucola en pesto. • Vervang de zalm door reepjes ham en de courgette door beetgare broccoliroosjes.
Turkse spinazietaartjes
Steek 8-10 rondjes (5 cm Ø) uit pizzadeeg (uit pizzakit, 600 g). Bekleed er ingevette mini-muffinvormpjes mee. Besmeer met tomatensaus (uit pizzakit). Roerbak 125 g spinazie met ½ teen geperste knoflook en ½ rode peper. Vul en bak ze in de oven (220°C) in 12-15 min. gaar. Top met fijngesneden korianderblaadjes, wat Turkse yoghurt en komijnpoeder.
Variaties: Vul de taartjes met gebakken rode ui, roquefort en tijm. • Vul de taartjes met tomaat, geraspte oude kaas en rucola.
Meer lekkere hapjes staan in Zin 8. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je online.
Recepten Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. fotografie: Eri van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Eke Mariën, Goran Todorovic, Samantha Kooyman. productie: Dosia Brewer