Quinoa met kip en champignons
Dit is een fijn gerecht om de volgende dag nog mee te lunchen.
Deze maand kiezen we voor recepten met rijst, linzen en quinoa. Extra tip: meng deze drie gewoon eens in willekeurige combinatie. Ook een fijne no waste tip voor de volgende dag. Het recept van deze quinoa met kip en champignons:
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 30 min
Ingrediënten
300 g quinoa (supermarkt of natuurwinkel)
400 g champignons
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 gedroogde chilipepers, fijngehakt
2 el olie
100 ml droge witte wijn
700-800 ml hete groentebouillon (van tabletten)
200 g kipfilet, in reepjes
500 g snijbiet*, blad en stelen, in repen van 3 cm
1 el boter
100 g geraspte Parmezaanse kaas + extra voor erbij
4 el fijngehakte bladpeterselie
Bereiding
Was de quinoa goed en laat uitlekken in een zeef. Snijd 125 g champignons in stukjes, halveer de rest of snijd grotere in vieren. Bak de ui, knoflook, chilipeper en fijngesneden champignons zachtjes ± 5 min. op matig vuur in de olie in een grote pan. Voeg de quinoa toe en bak deze even mee zodat deze warm wordt. Schenk de wijn in de pan en laat deze al roerend verdampen. Schenk 700 ml bouillon
erbij en kook de quinoa zonder deksel op de pan in ± 15 min. gaar, roer af en toe. Voeg evt. meer bouillon toe wanneer de quinoa te droog wordt.
Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Roer de snijbiet en kip na ± 10 min. door
het gerecht zodat ze nog 5 min. mee kunnen garen.
Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignonhelften en -kwarten ± 3 min. en breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de geraspte Parmezaan en bladpeterselie door de quinoa. Breng op smaak met weinig zout en peper. Serveer de quinoa met de gebakken champignons en de extra Parmezaan.
Meer lekkere recepten staan in Zin 3. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je hier eenvoudig online zonder verzendkosten.
Recepten: Eke Mariën. Beeld: Eric van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
* Snijbiet is een bladgroente die in Nederland niet altijd even makkelijk te krijgen is. Jammer, want de smaak, die doet denken aan een combinatie van spinazie en bieten, is verrukkelijk. I.p.v. snijbiet kun je in dit gerecht ook wilde spinazie gebruiken of fijngesneden rode bieten of grof gesneden raapstelen of zomerpostelein.