Met z’n tweeën eten uit één pan
Couscous is super veelzijdig
Doe maar gewoon, is vaak het devies voor de Hollandse eettafel. Daar is niks mis mee. Maar in deze coronatijd vinden we gewoon doen eigenlijk geen optie. Dat wat we nog kunnen, moeten we juist een beetje bijzonder maken. Nu eten we lekker samen deze couscous met worstjes in kruidige abrikozensaus… uit één schaal of pan! Gewoon doen kan altijd nog.
hoofdgerecht (4 personen), bereiden ± 25 min
Ingrediënten
300 g rundergehakt
75 g gedroogde abrikozen
1 tl venkelzaad
1 blikje tomatenpuree à 70 g
½ tl gemalen kaneel
300 ml vleesfond
300 g volkoren couscous
4 el amandelschaafsel
3 takjes peterselie
voorraad 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie
Bereiding
Kruid het gehakt en vorm er met natte handen snel 8 nonchalante worstjes van. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de abrikozen grof. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin aan. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 1 min. mee. Schep de tomatenpuree met de kaneel erdoor. Schenk de vleesfond erbij en roer tot een gladde saus. Breng tegen de kook aan, voeg de abrikozen toe, draai het vuur laag en stoof de worstjes in 10 min. gaar. Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml kokend water op en laat de couscous 5 min. wellen. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het op een bord. Snijd de peterselie fijn. Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous op een schaal. Schep de gehaktballetjes met de saus erover en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Zin in meer?
In de nieuwe Zin staan nog meer lekkere recepten plus bijpassende wijntips van Nicolaas Klei. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online.
Recepten, styling & bereiding: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi