BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
De rekening voorschieten

De rekening voorschieten

Alles over Tikkies en betaalverzoeken

Gezellig met een vriendin koffie (to go) drinken of samen een cadeautje kopen voor iemands verjaardag. Zo maar twee voorbeelden waarbij vaak een van tweeën de rekening even voorschiet. Waar we vroeger met contant geld of overboekingen in de weer waren om dat te verrekenen, zijn er nu andere mogelijkheden.

Tikkie & betaalverzoek

Inmiddels is ‘stuur je even een tikkie?’ al redelijk ingeburgerd. En of het dan gaat over een betaalverzoek via de app Tikkie (ontwikkeld door ABN Amro) of via jouw eigen bank, dat maakt niet zo veel uit. Iedereen weet namelijk wat je bedoelt. In beide apps maak je een betaalverzoek aan, dat je vervolgens kunt delen via WhatsApp of een e-mailbericht. Met die link betalen mensen dan door middel van iDEAL – en dus met hun eigen bank – het betaalverzoek.

Een aantal zaken om op te letten

• Betaal een betaalverzoek alleen als je weet waarom je het verzoek krijgt. Als je het niet vertrouwt, neem dan contact op met de afzender (doe dit persoonlijk, niet in de chat).
• Een link van Tikkie ziet er altijd als volgt uit: https://tikkie.me/pay/[code] Oplichters die via Tikkie mensen proberen op te lichten, veranderen vaak kleine elementjes in de url, bijv. ‘tlkkie.nl’ in plaats van ‘tikkie.me’.

WieBetaaltWat

Heb je een groep vrienden/familie waarmee je vaker kosten deelt of bijvoorbeeld een weekendje weggaat? Dan is een app als WieBetaaltWat wellicht een optie. Deze, en soortgelijke apps, houden bij hoeveel jij en jouw vrienden/familie hebben betaald. Je voorkomt dan dat je elke keer geld overmaakt naar iemand anders. Lopen de kosten die men maakt op een gegeven moment te ver uit elkaar, dan kunnen jullie de kosten onderling verrekenen via een betaalverzoek.

SeniorWeb

Meer weten?

Meer weten over Tikkies en betaalverzoeken? Lees verder in dit artikel.