Zo maak je de lekkerste spareribs
Een echte barbecue klassieker
Een klassieker op de barbecue zijn toch echt wel de spareribs. Als je een echte barbecue liefhebber bent, kan deze smaaksensatie eigenlijk niet overslaan aankomende zomer. Daarom hebben we tips voor de barbecue en een heerlijk recept voor spareribs met een sojamarinade.
Je eigen marinade
Onze eerste tip om zelf eens marinade te maken. Dit is niet alleen heerlijk, maar maakt het koken ook leuker. Je kan zo je eigen spareribs precies laten smaken zoals jij deze het liefste eet. Als je een recept hiervoor hebt kan je altijd nog een extra snufje suiker toevoegen aan de saus als je bijvoorbeeld van een wat zoetere smaak houdt.
De juiste spullen
Heb jij al een spareribs rek in huis. Hiermee ben je in staat om de spareribs rechtop te zetten wat kan helpen met het egaal laten garen. Doordat het egaler gaart in deze houding hoef je ze ook minder te draaien.
Op zijn rug
De laatste tip is om wanneer je de BBQ spareribs snijd je het vlees op zijn rug legt. Dan snijd je de stukken langs het botje af. De perfecte sparerib is knapperig van buiten en lekker mals van binnen. Bij het serveren kan je altijd nog verse kruiden zoals bieslook erbij doen of nog een klein beetje citroensap erover (een paar druppeltjes puur voor de smaak).
Hoe maak je het dan?
Spareribs met sojamarinade zijn heerlijk te combineren met friet en het recept is ook vrij eenvoudig.
Wat heb je nodig?
– 1 pak gegrilde spareribs.
– 1 sinaasappel
– 1 liter kippenbouillon
– 4 el (60 ml) sojasaus
– 2 el bruine suiker
– 1 el tomatenpuree
(en natuurlijk de barbecue)
In vijf stappen:
1. Zorg dat de barbecue op temperatuur is.
2. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en pers het sinaasappelsap eruit. Kook alles in een steelpan (sap, rasp, kippenbouillon, sojasaus, bruine suiker en de tomatenpuree). Zorg dat de saus iets is ingedikt door het mengsel gedurende 5 minuten zachtjes te laten koken.
3. Verdeel de saus in tweeën. Smeer met een deel van de eerste batch de spareribs in. Houd de andere helft apart in een bakje om deze later te serveren.
4. Leg de spareribs op de barbecue en rooster deze 10 tot 15 minuten. Zorg ervoor dat je de spareribs regelmatig om keert. Gedurende het roosteren kan je de spareribs nog een aantal keren insmeren met de overgebleven saus van de eerste batch.
5. Tijd om te eten, serveer de spareribs met de tweede batch saus
Meer inspiratie voor lekkere Spareribs recepten vind je op Jumbo.