Een plaatje toch, deze salade niçoise?
Vega-salade niçoise met artisjok & olijven
Een salade is geweldig om de heerlijkste ingrediënten met elkaar te combineren. En natuurlijk dé manier om lekker veel groenten te eten. Een plaatje toch, deze salade niçoise? En op deze manier kun je zelf nog bijleggen wat je wilt. Tonijn bijvoorbeeld. Niet meer vega, wel lekker.
Ingrediënten
hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 15 min | oven ± 10 min
300 g boter- of sperziebonen
4 eieren
2 el rodewijnazijn
1 blik artisjokharten à 400 g
300 g tros-cherrytomaatjes, in verschillende kleuren
150 g mesclun (jonge bladsla)
200 g gemarineerde olijven
uit voorraad 8 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd naar keuze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de steelaanzet van de bonen en spreid ze uit op een bakplaat. Besprenkel ze met 3 el olijfolie. Rooster de bonen in de voorverwarmde oven in 10 min. beetgaar.
Kook intussen de eieren hard in 7 min. Klop een vinaigrette van de azijn, mosterd en laatste 5 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de artisjokharten en tomaatjes. Laat de eieren onder stromend koud water schrikken. Pel ze en snijd in stukjes.
Verdeel de mesclun over 4 borden. Verdeel de bonen, olijven, artisjok, tomaatjes en ei erover. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing. Lekker met baguette.
Zin in meer?
In Zin 8 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl
Recept, styling & bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi