BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Klapt de Bitcoin bubbel binnenkort uiteen?

Klapt de Bitcoin bubbel binnenkort uiteen?

De onzekere toekomst van Bitcoin

De Bitcoin. Al eerder waren wij wat sceptisch over het bezitten van deze digitale munt en vroegen we ons af of dit cryptogeld deel zou gaan uitmaken van ons leven in de toekomst. Dit was drie jaar geleden en in de tussentijd is er een hoop veranderd. Voor veel mensen maakt Bitcoin namelijk daadwerkelijk deel uit van zijn of haar leven. Niet enkel als betaalmiddel, maar ook als waardevolle investering. Ben jij namelijk een aantal jaar geleden ingestapt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je inmiddels flink wat winst hebt gemaakt. Maar, enkel wanneer je stalen zenuwen hebt en weet wat volhouden is. De koers kan namelijk zo fluctueren dat wellicht de verleiding te groot werd en je hebt gecasht. Hoe heeft de munt zich de afgelopen periode ontwikkeld?

Bitcoin

De ontwikkeling van Bitcoin

Wanneer we de ontwikkeling van de Bitcoin in één woord zouden moeten omschrijven, dan is dit onstuimig. Sinds de mindere periode in 2018 is de munt sindsdien alleen maar gegroeid en heeft de Corona crisis hier uiteindelijk ook een flinke stempel op gedrukt. Naast de populariteit van de munt waar al die tijd toch al sprake van was, heeft Covid-19 ervoor gezorgd dat de interesse alleen maar is gegroeid en meer mensen Bitcoins hebben gekocht. Niet alleen vanwege het feit dat mensen wellicht op zoek waren naar een nieuwe hobby of meer tijd hadden om zich erin te verdiepen, mensen die hun baan kwijt raakten vanwege de pandemie waren ook op zoek naar andere manieren om hun geld mee te verdienen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Covid-19 de Bitcoin koers een flinke boost heeft gegeven.

Meer vraag

Wat nog een andere belangrijke factor is of kan zijn, is het feit dat het tegenwoordig veel makkelijker is om Bitcoins te kopen. Er zijn een hoop betrouwbare online platformen ontstaan waar je zonder al te veel kennis al de juiste cryptomunten kunt kopen. Waar je vroeger een enorme techgeek moest zijn om verstandige beslissingen te kunnen nemen als het aankwam op cryptocurrency, is het tegenwoordig vele malen toegankelijker voor alle soorten en type mensen. Dit kan een voordeel zijn, maar maakt de munt aan de andere kant ook nóg gewilder. Kortom – meer vraag, maar alsnog een ‘beperkte’ oplage van 21 miljoen (waarvan 18 miljoen Bitcoins al gemined zijn).

De onzekere toekomst van de Bitcoin

Deze toegenomen gekte rondom Bitcoin heeft er onder andere voor gezorgd dat in El Salvador sinds kort de Bitcoin als wettelijk betaalmiddel is erkend en je werkelijk alles met deze cryptomunt kunt afrekenen. Dit klinkt voor sommige wellicht als de ideale wereld, maar volgens experts zou het weleens zo kunnen zijn dat er binnenkort een flinke omschakeling komt en er een enorme daling aan zit te komen. Dit geeft dan ook gelijk het gevaar aan van de Bitcoin. De fluctuatie van de koers kan positief zijn en ervoor zorgen dat jouw cryptocurrencies stijgen in waarde, het zou van de een op de andere dag ook zomaar ineens de andere kant op kunnen vallen. Alleen tijd zal het leren. Durf jij de gok te wagen?