BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Vrolijk en duurzaam Paasfeest – 5 tips

Vrolijk en duurzaam Paasfeest – 5 tips

Van veganistische paastaart tot eieren kleuren met bietensap!

Pasen gaat Kerst achterna. Het moet elk jaar grootser en meeslepender. Met rijkelijk gedekte tafels en paasversieringen waar je u tegen zegt. Het kan ook anders. 5 tips voor een vrolijk, creatief, verantwoord en duurzaam Paasfeest.

Eieren zoeken 2.0

Schuiven de kinderen en kleinkinderen aan jouw paasdish? Opper na de brunch een paaswandeling in de buurt. Niet met mandje, maar gewapend met vuilniszak. Degene met de volste zak zwerfvuil, krijgt bij thuiskomst de meeste fairtrade chocolade eitjes. Goede deal toch?

Creatief met bietjes

Wist je dat je eieren ook op een natuurlijke manier kunt verven? Dat doe je door een ‘verfmengsel’ te maken van groenten en fruit. Groente en fruitsappen die je hiervoor kunt gebruiken zijn bieten of bessensap (rood), sinaasappelschillen en wortelsap (oranje), bosbessensap (paars), rode kool (blauw) en kurkuma of saffraan (geel)

Hoe werkt het?
Snijd de groenten en fruit in blokjes. Leg de eieren in een pannetje water, voeg een scheutje azijn toe en laat samen met de groente of fruitstukjes per kleur 15 tot 20 min koken.

Vegan Chocotaart om je vingers bij af te likken

Zin in zoetigheid met Pasen? Bak voor de verandering eens een veganistische chocolade cake. Versier de paastaart met fairtrade chocolade eitjes en je bent niet alleen lekker maar ook verantwoord bezig. Smul van dit overheerlijke recept uit Delicious Magazine .

DIY paas ideetjes

Bij duurzame dagen hoort geen plastic paaskleed met gezellig bijpassende papieren bordjes, plastic paaseieren voor in de tak en wegwerpbestek. Dus, gewoon een tafelkleed dat de was kan, zelf aan de fröbel. Geen inspiratie?
Op deze Pinterest Eco Easter Ideas vind je 1001 DIY paas ideeën. Ook leuk om samen te doen met de kleinkinderen!

Koken met restjes

Gemiddeld gooien we jaarlijks per persoon 34 kilo aan etenswaren in de prullenbak. Koop bewust. Heb je na de paasbrunch toch nog hapjes over, vries deze dan maakt van de leftovers nieuwe gerechten. Om een idee te krijgen, lees je het blog Koken met restjes

Fijne paasdagen!