Karens reisrecepten
Uit Hassans kombuis
Onze hoofdredacteur Karen maakte een geweldige zeilcruise in de Turkse wateren, waarvan het verslag in Zin 3 te lezen valt. Uit de kombuis, meesterlijk door Hassan bestierd, kwamen heerlijke gerechten. Zoals beloofd hierbij een paar super makkelijke maar lekkere receptjes!
Hassan’s worteldip
Snij 1 winterwortel in heel dunne luciferreepjes. Bak ze met knoflook en zout wat zachter. (Gebruik ruim boter: meer dan je denkt dat lekker is). Laat de wortelreepjes een beetje afkoelen, schep uit de boter en roer er dan Turkse yoghurt door.
Fetasalade
Snij/kruimel een forse plak échte feta in kleine stukjes. Snij een handvol zwarte olijven (zonder pit) in stukjes.
Roer door elkaar en roer er veel verse, fijngeknipte dille en in stukjes gesneden tomaten doorheen. Een scheutje goede olijfolie er over kan ook geen kwaad.