BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Smullen in Parijs

Smullen in Parijs

Wie kan er beter een roman schrijven over de romantiek van een patisserie dan een bakker?

Laura Madeleine laat je het water in de mond lopen met dit heerlijke verhaal over Franse lekkernijen. Toch is het niet alleen smikkelen en smullen: er is sprake van een heus schandaal. Wanneer Guy toevallig in Parijs bij Pâtisserie Clermont naar binnen stapt, is hij er niet meer weg te krijgen. Hij wordt niet alleen verliefd op de verrukkelijke creaties op de toonbank, ook wordt hij op slag betoverd door Jeanne, de bloedmooie dochter van de patissier. De twee worden verliefd, maar gevaar ligt op de loer.

9200000057360969Schandaal

Een eind verderop, in Cambridge, vindt Petra in 1988 een foto van haar opa, een groot auteur. Haar opa staat op de foto met twee mensen die ze niet kent. Op de achterkant staat de tekst ‘vergeef me’ gekrabbeld. Wat deze woorden betekenen, is voor haar een raadsel. Toch wordt de waarheid sneller onthuld dan haar lief is. Een biograaf duikt in het verleden van haar opa en wanneer hij een schandaal ruikt, richt hij zich daar volledig op. Petra wil het verhaal achter de foto eerder ontrafelen dan de biograaf. Maar of het haar lukt? De patissier van Parijs is hoe dan ook een warm verhaal over families, raadsels en Parijse romantiek.

Laura Madeleine begon aan de toneelschool. Niet lang daarna komt ze erachter dat ze zich toch liever op de literatuur richt. Nu schrijft ze fulltime boeken en stelt ze gerechten samen. Laura Madeleine, De patissier van Parijs (Uitgeverij De Fontein, €18,99).