Geniet van romige aardappelpuree
Een heerlijk bijgerecht is lichte aardappelpuree met yoghurt, munt en citroen.
In Zin 13 vind je een feestelijk driegangenmenu met romige cantharellensoep, hert met pangrantatto-pistache en chocomeringuetaart met hazelnootlikeur. Er was helaas geen ruimte meer voor het heerlijke bijgerecht, maar we wilden het toch even delen:
Lichte aardappelpuree met yoghurt, munt en citroen
bijgerecht (4 personen)
Ingrediënten
400 g kruimige aardappels, geschild
4 sjalotten, fijngesneden
50 ml volle melk
100 ml boerenyoghurt
3 el zachte roomboter
4 el verse munt, ragfijn gesneden
rasp van 1 (bio) citroen
fruitige extra vergine olijfolie
Bereiding
Snijd de aardappels in plakjes, doe ze samen met sjalot in een pan. Giet er de melk enzoveel water op dat de aardappels net onder staan en voeg iets zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels afgedekt in 12-15 min. gaar. Giet het kookvocht af en schep alles in de keukenmachine. Voeg yoghurt en boter toe en pureer met de pulseerknop heel kort tot het een gladde puree is. Schep de puree terug in de pan. Meng met de munt en het citroenrasp. Breng de puree op smaak met zout en peper, server in een voorverwarmde schaal en besprenkel met een scheutje goede olijfolie.
Bereiden ± 20 min.
RECEPT: YOLANDA VAN DER JAGT / beeld: ERIC VAN LOKVEN / STYLING: , JET KRINGS (PUREE) / BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI