Het oog wil ook wat. Met als bijkomend voordeel dat een mooi plaatje veel verzacht als de inhoud tegenvalt. Het gezegde is niet voor niets: je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Deze radicchio-ricotta-frittata met pancetta & rucola is een plaatje (en met de smaak zit het ook goed). Zo maak je het:
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 15 min | oven ± 30 min
Ingrediënten
3 el olijfolie
400 g radicchio, grof gesneden
8 eieren
1 bakje ricotta (250 g)
75 g rucola
80 g pancetta
4-8 sneden stevig (desem)brood
extra vierge olijfolie
Ook nodig: ovenschaal van 18×28 cm, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan 2 el van de olijfolie. Schep de radicchio erdoor en bak 6 min. tot het blad iets is geslonken. Klop intussen de eieren los. Klop de ricotta erdoor en zout en peper naar smaak.
Schep 50 g rucola door de radicchio en laat in 1 min. ook iets slinken. Schep de radicchio met de rucola in de ovenschaal. Schenk het ei-ricottamengsel erover en meng het ei met een vork goed met de groenten. Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Verhit in de koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de pancetta in 3-4 min. bruin en krokant. Neem de frittata uit de oven. Laat 5 min. rusten en snijd de frittata in stukken. Leg het brood op 4 borden. Verdeel de pancetta, de rest van de rucola en de frittata erover en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie en peper naar smaak.
Meer lekkere recepten staan in Zin 2. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je hier eenvoudig online zonder verzendkosten.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten